Головна сторiнка
Подiї гiмназiї, 2014-2015 н.р.
Адмiнiстрацiя
Педагогiчний колектив
Символи гімназії
Самоврядування
Мiжнародна дiяльнiсть
Співробітництво з ВНЗ
Нашi досягнення
Вчителям
Семінари, конференції, виступи
Для учнiв
Для батькiв
Вступ до гiмназiї
Позакласна та виховна робота
Психологічна та соціальна робота
Галерея
Учні про гімназію
Адреса гiмназiї
Мапа сайту


Гiмназiя є асоцiйованим членом ЮНЕСКО
(з 2007 року)
Входить до Асоцiацiї працiвникiв лiцеїв i гiмназiй України (з 1999 року)


ПОДIЇ ГIМНАЗIЇ, 2014-2015 н.р.

Останній дзвоник для випускників

Ось і настала хвилююча мить прощання з гімназією. Останній дзвоник, слова першої вчительки, сльози батьків, шкільний вальс – це все миттєвості, які бувають у кожного випускника. Навіть погода не хотіла їх відпускати, поливаючи теплим травневим дощем.

Вони закінчують школу, але їхні спогади про безтурботне шкільне життя ніколи не покинуть їх. Попереду ще багато нового, незвіданого,приємного і щасливого. В добру путь, випускники 2015 року!

Фоторепортаж



Всі мають знати свої права!

Саме під таким гаслом в нашій гімназії з 7 по 21 травня 2015 р. пройшла міжнародна акція - правова учнівська виставка. Нашу гімназію було обрано єдину з Оболонського району для цього престижного заходу – адже ми маємо чималі здобутки в вивченні права, перемагаючи на різних правознавчих конкурсах та змаганнях. За час роботи виставки на екскурсії до нас прийшли учні 9-11 класів з десятка шкіл.Виставку відвідало приблизно 220 учнів.

Для проведення екскурсії були підготовлені учні 9-х класів - Ващенко Ігор, Махбубян Марія, Кощенко Дар’я, Перевертнюк Олександр, Єщенко Артем та Матюха Дмитро. Вони всебічно ознайомили екскурсантів з історією походження прав людини та сучасні проблеми з цього питання. Підготував цих юних правознавців вчитель права Сіз Олег Вікторович.

Попереду у правознавців нові проекти. Побажаємо ж їм успіхів на цій ниві!

Фоторепортаж



Гімназисти, бійці та волонтери – справжні партнери!

Протягом всього 2014-2015 н.р. учні нашої гімназії разом з батьками та вчителями постійно тримали зв'язок з волонтерами та підтримували наших бійців на сході України. Адже поки ми мали змогу працювати та навчатись, вони тримали оборону, приймаючи на себе ворожі снаряди. Ми влаштовували з ними зустрічі,пригощали найсмачнішими пиріжками з нашої їдальні, проводили благодійні концерти, відвідували у госпіталі, збирали речі та продукти, плели маскувальні сітки, підтримували листами, сувенірами та подарунками.

Ми вдячні Вам, захисники України! Повертайтесь живими, обов’язково з перемогою.

З повагою, учні, батьки, вчителі.

Фоторепортаж



РОЗКЛАД
конкурсних випробувань до 5 класу гімназії № 143
на 2015-2016 навчальний рік

Дата Предмет Час
прведення
Клас Кабінет Склад предметних комісій
02.06.15 Математика 11:00 4-А 26 Колесник В.А. – вчитель математики
Анікіна Л.П. – вчитель інформатики
02.06.15 Математика 11:00 4-Б 25 Яковенко Н.О. – вчитель математики
Сіренко Л.М. – вчитель фізики
02.06.15 Математика 11:00 4-В 24 Євтушенко Н.С. – вчитель математики
Аверіна Н.П. – вчитель математики
02.06.15 Математика 11:00 4 класи
інших шкіл
23 Шеповалова Г.В. – вчитель математики
Музика К.О. – вчитель фізики
03.05.15 Укр. мова 9:00 4-А 26 Сень С.О. – вчитель укр. мови і літератури
Ільченко А.І. – вчитель укр. мови і літератури
03.05.15 Укр. мова 9:00 4-Б 25 Перебийніс О.П. – вчитель укр. мови і літератури
Грибіник З.П. – вчитель укр. мови і літератури
03.05.15 Укр. мова 9:00 4-В 24 Паламарчук Н.С. – вчитель укр. мови і літератури
Крутофіст С.І. – вчитель світової літератури
03.05.15 Укр. мова 9:00 4 класи
інших шкіл
23 Боримська Т.А. – вчитель укр. мови і літератури
Антощук Є.Г. – вчитель укр. мови і літератури


Вручення приписних свідоцтв

Майже за тиждень до вручення атестатів про повну середню освіту юнаки – випускники 1998 року народження нашої гімназії в святковій атмосфері отримали свої приписні свідоцтва. Від вчителя захисту Вітчизни Ніканорова К.М. та вчителя фізики та технологій Довганюка С.Б. допризовники також почули побажання завжди залишатись вірними своїй Батьківщині.

Отримання юнаками таких посвідчень свідчить, що вони вдало пройшли медичний огляд та визнані придатними до виконання військових задач та несення служби в рядах української армії.

Військовий облік призовників є частиною загальнодержавної системи обліку та аналізу призовних ресурсів.

Всебічне і глибоке вивчення особистості призовників є найважливішим завданням військових комісаріатів по забезпеченню якісного комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань молодим поповненням.

В такий складний час для України кожен юнак особливо має відчувати потребу своєї особистості для держави. Сподіваємось, що наші юнаки не дізнаються про випробування війною, але впевненні, що вони із честю пройдуть службу у військових рядах.

Фоторепортаж



Другі спортивні ігри юних олімпійців

14 травня 2015 року14 травня на міжшкільному стадіоні гімназії №143 та СЗШ №231 міста Києва відбулись ІІ «Спортивні ігри юних олімпійців».

Організатором змагань виступили Оболонська районна у місті Києві державна адміністрація, Київське міське відділення Національного олімпійського комітету України та Управління освіти Оболонської РДА.

В змаганнях взяли учать учні 5-10 класів з 25 загальноосвітніх навчальних закладів Оболонського району Києва. Змагання проходили за такими видам спорту - стрітбол (3х3), міні-футбол, шахи, спортивне багатоборство (біг 60 метрів, підйом тулуба з положення «лежачи на спині» (прес), стрибки у довжину з місця, стрибки зі скакалкою), веселі старти (комплексна естафета).

Привітати учасників змагань завітали голова Оболонської районної адміністрації Олександр Цибульщак, член виконавчого комітету Київського міського відділення Національного олімпійського комітету України Сергій Тимофєєв, радник ректора Київського університету імені Бориса Грінченка Андрій Боляк.

ІІ Спортивні ігри юних олімпійців проходили за активною участю волонтерської команди студентів з Київського університету ім.Б. Грінченка. Студенти-волонтери допомагали у суддівстві змагань на кожному з етапів.

Результат нашої команди – Фергардт Даніїл (8-Б кл.) – 3 місце у змаганнях з пресу, команда зі стрітболу - Гомель Олександр, Биков Артем, Фахріян Денис та Файдиш Олександр ( 10-А та 10-Б кл. ) – 1 місце.

Загальний командний результат за сумою всіх випробувань – 2 місце. Готували команду Ружанська О.В. та Слівінський О.О.

Вітаємо нашу команду!

Фоторепортаж



Радісна та очікувана перемога наших інтелектуалів!

14 травня 2015 p. відбувся фінал Гри для школярів м.Києва "Інтелект-турнір" сезону 2014-2015 рр. На гру зібрались 15 команд шкіл міста, які здобули перемогу у відбіркових турах. Оболонський район вже протягом кількох років представляє єдина команда - команда "Диво-Оболонь" гімназії № 143.

Нагадаємо, що у півфіналі збірна гімназії одержала перемогу у своїй підгрупі. І ось результат - перемога у фіналі! Наші найрозумніші!

Ось вони, володарі 1-го місця і звання кращих інтелектуалів міста:

Набоков Єгор ( капітан команди) - 10-Б клас
Загоруйко Влада- 10-Б клас
Кікоть Вікторія - 10-Б клас
Кирилюк Вікторія - 10-Б клас
Герасименко Ярослава - 10-А клас
Ільницька Катерина - 9-Б клас

Куратор команди - педагог-організатор гімназії Морозова Ольга Сергіївна.

Вітаємо! Так тримати!

Фоторепортаж



Заходи до Дня Перемоги та примирення

На передодні відзначення 9 травня – Дня Перемоги у Другій Світовій війні, учні гімназії провели багато заходів. Серед цих заходів – акція «Подаруй бійцям янгола миру», акція «Червоні маки для ветерана», волонтерська допомога ветеранам війни,класні години, відвідання гімназійного музею ВВВ.

У гімназії діє клуб учнів-волонтерів, який приділяє турботу ветеранам війни та літнім людям за місцем їх проживання. Дуже приємно, що ветеранів підтримує така увага учнів, вони завжди чекають на ці зустрічі.

Волонтерство – це добровільне усвідомлення своєї необхідності у справі допомоги літнім людям, це – доброта, милосердя, увага, повага до літніх людей.

Учні гімназії підготували ветеранам солодкі подарунки та привітали зі Святом Перемоги.

Фоторепортаж



70-річчю великої Перемоги присвячується!

6 травня 2015 року наші краєзнавці взяли участь в районному квест-поході в музей «Визволення Києва в 1943 році», який проходив в смт Нові-Петрівці. Наші учні побували на екскурсії місцями визволення столиці України, ознайомились із військовою технікою часів Другої світової, відвідали землянки – штаби Ватутіна М.Ф. та Хрущова М.С., побували на екскурсії в музеї-діарамі «Лютізький плацдарм». Також гімназійці взяли участь у "лінійці пам"яті", у історичному квесті, показавши глибокі знання з історії Другої світової війни, скуштували солдатської каші.

Ініціатором цього квест-походу є Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді Оболонського району.

Керівник гуртка «Історичне краєзнавство» Сіз Олег Вікторович.

Фоторепортаж



День пам’яті трагедії на Чорнобильській АЕС

Пам'ять знову і знову повертається до тієї страшної дати 26 квітня 1986 року. Чорнобильська трагедія - одна з найбільших трагедій світу.

24 квітня 2015 р. у нашій гімназії відбулася лінійка Пам'яті "Допоможи нам, Божа Мати! Дай терпіння і зусиль, щоб забути, щоб не знати Гіркий Чорнобиль!", присвячена 29 річниці з дня Чорнобильської трагедії. Учні у своїх виступах розказали трагедію, що випала на долю нашого народу у квітні 1986 року, героїзм борців з невидимим ворогом - радіацією.

Фоторепортаж



День цивільної оборони

20 квітня 2015 року у гімназії відбувся день ЦО. Протягом дня були задіяні всі вчителі та учні всіх вікових категорій, заплановано багато навчань.

Так, для учнів 8-х класів було проведено майстер-клас майстра хортінгу з прийомів самооборони, з учнями 9-х класів провели заняття лікарі медицини надзвичайних ситуацій, учні 10-11-х класів провели заняття у класах молодшої школи з надання першої долікарської допомоги та користування засобами індивідуального захисту.

Спеціалісти із клубу кінологів разом із своїм "колегою" Маратом здивували учнів вміннями та розумом свого молодшого побратима. За результатом тренувального оповіщення про небезпеку всі учні успішно евакуювалися з гімназії за 2,5 хв. На завершення дня команда пожежників провела навчання з тушіння пожежи вогнегасниками.

Фоторепортаж



Найщиріші листи від Ліни Костенко

16 квітня 2015 року класний керівник Сень С.О. та учні 10-Б класу в рамках презентації свого класу представили літературно-музичну композицію "Адресовані людям вірші – найщиріший у світі лист".

Гості поетичного заходу ніби по-справжньому побували в гостях у Поетеси, яку знають, люблять і обожнюють мільйони людей в Україні – Ліни Костенко, яка цього року відзначає 85-річчя з дня народження (на честь якого і було організовано захід).

У виконанні учнів прозвучали поетичні твори цієї надзвичайної жінки, та сказано багато добрих слів на адресу великої поетеси, яка досконало володіє талантом – складати вірші для душі.

Фоторепортаж



Міський фінал дитячого спортивно-масового заходу "Олімпійське лелеченя"

16 квітня 2015 р. відбувся міський фінал дитячого спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя». Привітати учасників змагань завітали відомі діячи спорту - Вадим Гутсайт, Ганна Сорокіна, Павло Костенко, Роман Вірастюк та інші.

Змагатись за путівку у Всеукраїнський фінальний тур зібралися представники всіх районів міста Києва. Десять команд – учнів 5-6 класів ретельно готувались до змагань та продемонстрували презентацію команди, чудове проходження естафети та кмітливість у вікторині.

Рівень команд був насправді дуже високий, адже різниця між результатами була у долі секунд.Наша команда не ввійшла у трійку лідерів, але все одно всі залишилися задоволеними. Всі учасники змагань, призери та переможці отримали подарунки від Київського міського відділення НОК України.

Фоторепортаж



На хвилях російського романсу

10 квітня 2015 року 10-А клас презентував цікавий захід – музично-поетичну вітальню «На хвилях російського романсу».

Цей творчий вечір дав змогу познайомитися з розвитком романсу як жанру, почути хвилюючі історії особистого життя поетів Афанасія Фета, Федіра Тютчева, Олексія Толстого, прослухати шедеври романтичної поезії у виконанні відомих артистів.

Але особливо зворушили глядачів більш сучасні романси Андрія Петрова, МікаелаТаривердієва з відомих фільмів у виконанні самих учнів.

Цей творчий захід відкрив нові таланти та збагатив духовний світ учнів.

Фоторепортаж



Фінал районних змагань з футболу

8-9 квітня 2015 р. на базі стадіону гімназії відбулись фінальні ігри з футболу серед команд ЗНЗ Оболонського району. Збірні команди 4-х та 5-х класів нашої гімназії зайняли 2 місце у районі серед своїх вікових категорій.

Вітаємо наших юних футболістів!

Фоторепортаж



Засідання педагогічної ради

Натисни для збільшення 31 березня 2015 р відбулась педрада при директорі, на якій були розглянуті питання співпраці вчителів-предметників з класними керівниками.

Відкрила засідання ради заступник директора з виховної роботи Пугіна С.М., а вчителі-предметники поділились своїм досвідом з цього питання та висловили свої побажання для подальшої співпраці. Серед виступаючих були і представники різних кафедр - української мови та літератури - Сень С.І., від кафедри гуманітарних наук - Павленко І.В., від кафедри естетичного та фізичного розвитку - Ружанська О.В., від початкової школи - вчителі Москаленко О.Ю. та Сікачина В.О. Цікавими тестами зробила підсумок всіх виступаючих психолог гімназії Сологуб Н.М.

Фоторепортаж



Тиждень кафедри української мови

Натисни для збільшення Останній тиждень навчань перед весняними канікулами (2014-2015 н.р.) був присвячений українській мові, літературі та традиціям України.

У рамках Тижня відбулася ярмарка українських страв та кулінарних виробів своїми руками, але учні не дегустували страви, а купували їх, знаючі, що зібрані кошти підуть на підтримку поранених бійців АТО. Під час цієї акції учні зібрали біля 5000 гривень та передали ці кошти Свириденко Вадиму, який захищаючи країну на сході України, залишився без рук та ніг.

На конкурсі української пісні "Червона калина" учні 5-11 класів продемонстрували багато своїх талантів та прояв патріотизму - любові до національних надбань нашого народу.

Фоторепортаж



Сайт гімназії 143 серед переможців V Конкурсу на кращий веб-сайт!

На початку 2015 року за ініціативи Інтернет Асоціації України був проведений V Конкурс на кращий веб-сайт закладу освіти за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Предметом конкурсу стало змістовне наповнення веб-сайтів навчальних закладів України, зручність їх використання, забезпечення участі всіх учасників навчального процесу у діяльності закладів освіти, послуги, що надаються на сайтах. Сайти оцінювалися за показниками, згрупованими у такі категорії: контент, зручність, динаміка, дизайн та технічні показники. Окремо були проведені вебометричні виміри відвідування конкурсних сайтів.

Організатори отримали 802 заявки на участь у конкурсі від освітніх закладів з усіх куточків України, серед яких була заявка на участь сайту нашої гімназії. Аж ось стали відомі результати конкурсу.

З гордістю повідомляємо, що наш сайт увійшов до п'ятірки переможців конкурсу у номінації " Веб-сайти міских шкіл", у якій змагалися 263 учасника!

Докладно про перебіг Конкурсу читайте на сторінці сайту МОН України >>>



Волейбольний марафон

Весь березень учні гімназії змагались класами за перемогу у змаганнях з волейболу. Учасники змагань активно тренувались на уроках, щоб обрати кращих до складу команди, а потім найкращі гравці увійшли до складу збірної команди гімназії та захищали її честь на районних змаганнях.

Отже місця серед класів розподілись таким чином:

Паралель класівI місце II місце III місце IV місце
5 класи (збірна)5-В5-А5-Г
6 класи, юнаки 6-А6-Б6-В
6 класи, дівчата6-А6-В6-Б
7 класи, юнаки 7-А7-Г7-В7-Б
7 класи, дівчата 7-В7-Г7-А7-Б
8 класи, юнаки 8-А8-В8-Б
8 класи, дівчата 8-Б8-А8-В

На районних змаганнях з 20 команд району наші команди зайняли
дівчата - III місце (Лупійчук Катерина, Скрипник Анастасія, Драгомірова Марія, Овчаренко Аліна, Вороніна Марія, Гілета Божена та Фіярська Аліна – 9 класи)
юнаки - IV місце (Циба Ярослав – 9 кл., Скибський Георгій, Кравченко Павло, Партола Павло, Волощук Віктор, Фергардт Даніїл, Шевченко Даніїл – 8 класи)

Вітаємо наші команди!

Фоторепортаж: гімназійні змагання
Фоторепортаж: районні змагання



Наші знавці отримали впевнену перемогу!

Як і кожного року, розумники гімназії № 143 підтвердили свої глибокі знання і блискуче представили рідну школу і весь Оболонський район на відбірковому етапі Гри для школярів м.Києва "Інтелект-турнір", що проходить у Палаці дітей та юнацтва.

Наші знавці отримали впевнену перемогу серед 15-ти команд-суперників.

Капітан команди - президент учнівського самоврядування гімназії Єгор Набоков, члени команди - Кікоть Вікторія, Кирилюк Вікторія, Загоруйко Влада, Герасименко Ярослава, Ільницька Катерина ( представники 10-А, 10-Б та 9-Б класів). Куратор команди - педагог-організатор Морозова О.С.

Чекаємо перемоги у фіналі!



Районний етап конкурсу з фізкультури

23 лютого 2015 р. вже вдруге на базі спортивної бази гімназії відбувся районний етап конкурсу на кращій інноваційний урок фізкультури та урок фізкультури з елементами футболу.

Учасниками конкурсу стали вчителі фізкультури з інших шкіл району, а також наші учні 5-6 класів. Заступник голови організаційного комітету та член журі – вчитель гімназії Ружанська О.В. Всі конкурсанти показали чудові уроки, завдання на яких учні виконували з великим задоволенням. Це були вправи на поставу, стрибкові, бігові, у висі, зі скакалкою, з м’ячем. І конкурсанти і учні були задоволені своєю роботою.

Фоторепортаж



Правознавці гімназії – у Конституційному суді України

Вперше в історії нашої гімназії 20 лютого 2015 р. наші кращі правознавці, очолювані вчителем права Сізом Олегом Вікторовичем, відвідали Конституційний Суд України.

Про цю екскурсію наші учні мріяли давно. І от така нагода сталась – нас запросили в цей храм права! До нас із гімназистів ніхто тут не був. За всю історію КСУ (з 1997р.) наша делегація була третьою шкільною групою, якій вдалось потрапити сюди на екскурсію.

Наші правознавці дізнались про історію створення Конституційного Суду, побували в його підрозділах: бібліотеці, архіві, прес-центрі і святині святих – залі засідань. Приємно було визнати той факт, що наші десятикласники, зокрема Єгор Набоков, показали свою обізнаність в роботі КСУ.

Збагатившись знаннями про роботу Конституційного Суду, подарунковими буклетами та сфотографувавшись на пам’ять, правознавці були окрилені мрією про роботу в цьому закладі.

Фоторепортаж



Семінар-практикум для вчителів англійської мови

19 лютого 2015 року в гімназії № 143 відбувся черговий семінар-практикум для вчителів англійської мови на тему: “Teaching English as a Second Language: Communicative Games as a Means of Meeting the Students’ Needs”.Учасники семінару ознайомилися з методичними засадами навчання англійської мови через гру, зокрема мотивацією навчальної діяльності, ставленням школярів різних вікових категорій до комунікативних ігор тощо. Учителі англійської мови гімназії обмінялись ідеями і досвідом навчання англійської як другої мови; розглянули і проаналізували відео фрагменти уроків з використанням гри під час навчання школярів різних вікових груп. Цікавими для присутніх виявились представлені стратегії навчання іноземної мови як другої мови, серед яких мотивація навчання є найголовнішою. По завершенню семінару присутні взяли участь в інтерактивній грі, що виявилось корисним і для молодих, і для досвідчених педагогів.

Фоторепортаж