Головна сторiнка
Подiї гiмназiї, 2016-2017 н.р.
Адмiнiстрацiя
Педагогiчний колектив
Символи гімназії
Самоврядування
Мiжнародна дiяльнiсть
Співробітництво з ВНЗ
Нашi досягнення
Вчителям
Семінари, конференції, виступи
Для учнiв
Для батькiв
Вступ до гiмназiї
Позакласна та виховна робота
Патріотичне виховання
Психологічна та соціальна робота
Галерея
Учні про гімназію
Преса про нас
Відеоархів
Адреса гiмназiї
Мапа сайту


Гiмназiя є асоцiйованим членом ЮНЕСКО
(з 2007 року)
Входить до Асоцiацiї працiвникiв лiцеїв i гiмназiй України (з 1999 року)


ПОДIЇ ГIМНАЗIЇ, 2016-2017 н.р.

До уваги учнів НВК №143!

Список літератури на літо з зарубіжної літератури на 2017-2018 н.р. (5-11 клас).





Детальніше



До уваги батьків учнів НВК №143!

З метою попередження нещасних випадків серед учасників навчально-виховного процесу адміністрація НВК звертається з проханням посилити контроль за дозвіллям дітей під час літніх канікул, провести профілактично-виховну роботу щодо правил поведінки дітей на водоймах під час відпочинку, користування залізничним транспортом, при користуванні громадським транспортом: тролейбусами, трамваями та особливо метрополітеном. Та про категоричну заборону проводження часу на дахах будинків, недобудовах, мостах.

Будьте обачні та обережні!

Адмiнiстрацiя гiмназiї



Командно-штабне навчання з цивільного захисту Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації

1 червня 2017 року на базі НВК №143 відбулося Командно-штабне навчання з цивільного захисту Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації.

Фоторепортаж








Зі святом Останнього дзвоника!

Дорогі учні! Шановні вчителі та батьки!

Щиро вітаємо Вас зі святом Останнього дзвоника – святом прощання зі школою!

Для багатьох школярів він сповіщає про чудовий відпочинок на канікулах, сповнений яскравих вражень. Тож бажаємо Вам гарно відпочити, набратися духовних і фізичних сил перед початком нового етапу навчання.

Для вас, випускники, цей дзвоник справді є останній. Залишаються позаду ваші шкільні роки – найбільш безтурботна та щаслива пора життя, сповнена мрій та сміливих планів.

Ви вирушаєте у самостійне доросле життя. Бажаємо щоб цей шлях був щасливий, сповнений гарними подіями і здобутками. Віримо, що Ви реалізуєте власні здібності, таланти, побудуєте власну успішну долю, будете гідними творцями свого життя і справжніми патріотами своєї країни! Бажаємо вам впевненості у власних силах, невичерпного завзяття та здійснення всіх ваших мрій.

Щастя всім, добра, міцного здоров’я та успіхів!

Фоторепортаж



Своя «Дивовижна Франція»

Протягом всього 2016 - 2017 навчального року студійці працювали над темою «Дивовижна Франція» та виконали неповторні роботи, які були представлені на виставці-презентації 24 травня 2017 року у актовій залі гімназії 143.

Спочатку на кожному занятті учні дивились відео з історії, культури, архітектури, живопису Франції, біографії художників Франції (10-15 хв). Потім студійці познайомились і відтворили техніки імпресіонізм та пуантилізм.

Серед робіт були різні види портретів, натюрморти, розпис на кераміці, пейзаж «Ейфелева вежа», декупаж на дерев’яній рамці, декупаж на гіпсовій рамці та інші роботи.

На презентації виставки були присутні 85 студійців, їх батьки, родичі, знайомі, Галина Яковенко - художник—кераміст, яка виготовила керамічні яблука.

Чудовими були виступи учасників студії:
 учениці 4В класу, лауреата міжнародних змагань з художньої гімнастики, переможниці змагання на Україні 2017 року, має 2 дорослий розряд;

 чудовий спів французької пісні Патрісії Каас у виконанні Анастасії Псарюк, учениці 6А класу, неодноразового лауреата вокальних конкурсів, переможниці телефестивалю TV Star;

 виступ учнів 3 - В класу, бронзових лауреатів конкурсу «Кубок тренера 2017» в номінації Ювенали Дебют Дроздова Михайла та Гламазди Олександри.

Студійці на виставці також продемонстрували свої костюми та знання з історії Франції.

Галина Яковенко - художник—кераміст, яка виготовила керамічні яблука, нагородила призами - своїми чудовими керамічними дзвониками, трьох студійців - за найкращий розпис її яблук.

Керівник студії образотворчого мистецтва «Слід крізь час» НВК №143

Москаленко Олена Юріївна

Фоторепортаж



«Динамо» 90 років!

13 травня «Футбольний клуб «Динамо» відзначив свій 90-річний ювілей. Ця дата вважається датою заснування клубу та підкріплена документами.

До цієї поважної дати «Футбольний клуб «Динамо» підготував багато цікавих заходів для школярів. Команда футболістів нашої гімназії була запрошена на турнір з міні-футболу у рамках проведення спортивного свята, присвяченого 90-й річниці від дня утворення КМО ФСТ «Динамо» України. Провівши декілька матчів, збірна команда гімназії, яка складалася з учнів 6-8 класів, впевнено отримала перемогу, отримавши ще і багато позитивних емоцій.

Вітаємо наших футболістів з перемогою, а ФК «Динамо» з визначною датою!

Фоторепортаж



Профілактичні бесіди для школярів від поліцейських

19 травня відбулась довгоочікувана зустріч десятикласників з офіцером поліції Дмитром Валерійовичем, організована вчителем правознавства Сізом Олегом Вікторовичем.

Маючи досить міцний запас знань з правознавства, наші учні активно спілкувались з офіцером: показали знання із адміністративного та кримінального права, відповідальність за скоєння різних злочинів. Нашим гостем було змодельовано декілька ситуацій, вихід з яких мали знайти наші учні. Вони достойно справились із завданнями, про що свідчить оцінка офіцера поліціії.

Після закінчення лекції гімназисти довго ще не відпускали офіцера, розпитуючи про життя та умови праці поліціянтів та про гучні справи, в яких фігурує наша поліція.

Домовились про подальші подібні зустрічі, можливо в новому форматі.

Фоторепортаж



Спартакіада школярів Оболонського району

18 травня 2017 р. на міжшкільному стадіоні НВК № 143 та ЗНЗ № 231 відбулися фінальні змагання районної спартакіади школярів Оболонського району.

Розділили радість свята з юними спортсменами почесні гості - голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Цибульщак Олександр Леонідович, начальник управління освіти Вахнюк Наталія Миколаївна, представник від Олімпійського комітету, представник від Університету імені Бориса Грінченка, директори шкіл та вболівальники.

Протягом 2016-2017 н.р. учні 5-11 класів з 28 шкіл району змагалися в групах з волейболу (юнаки та дівчата), баскетболу (юнаки та дівчата), футболу, а також виборювали право представляти свій навчальний заклад на фінальних змаганнях з настільного тенісу, шахів, шашок, легкої атлетики.

На фінальних змаганнях спартакіади учні нашого закладу змагались у таких видах – футбол, шахи, шашки та багатоборство (біг, стрибок, метання). За результатами змагань футболісти нашого закладу (учні 8-В кл.) стали переможцями району, Бойко Ліза (10-Б кл.)перемогла у метанні тенісного м’яча ( рез. 36 м), Харитонов Олександр (7-Б кл.) – має 2 м з шахів.

Вітаємо наших спортсменів!

Фоторепортаж



Всесвітній день вишиванки

В третій четвер травня Україна святкує Всесвітній день вишиванки. Вишиванка - національна святиня, бо символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв'язок поколінь. Тому сьогодні в НВК №143 відбувся флешмоб до Дня вишиванки.

Розділили радість свята з колективом почесні гості: голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Цибульщак Олександр Леонідович та начальник управління освіти Вахнюк Наталія Миколаївна.



Фоторепортаж



І знову перемога!

12 травня 2017 р. відбувся весняний туристсько-краєзнавчий зліт учнівської молоді Оболонського району м. Києва, який проходив у парковій зоні Пуща-водиці. Команда нашої гімназії була представлена у всіх конкурсах середньої вікової групи (8-9 клас). За результатами змагань перемогу отримали:
 Забігайло Аліна – у конкурсі української патріотичної пісні « З Україною в серці» - 1 місце;

 Шевчук Юлія – у конкурсі фотографії « Україна в об’єктиві» - 1 місце;

 у конкурсі « Розумники» - 2 місце;

 дистанція « Туристсько-краєзнавчий похід» - 3 місце;

За підсумками всіх конкурсів команда гімназії зайняла 1 загально-командне місце!

Ось наші переможці – Дашко Сергій, Валієва Марія, Бабич Варвара, Чорний Владислав, Черніков Нікіта, Бобров Олександр, Жук-Шахрай Богдан, Нікулеско Максим, Попов Богдан, Тараненко Петро, Забігайло Аліна, Довганюк Назар, Москаленко Микола, Жмак Анастасія та Шевчук Юлія.

Готували команду вчитель історії Сіз Олег Вікторович, вчитель фізичної культури Ружанська Оксана Віталіївна, вчитель географії Омельченко Наталія Зіновіївна та вчитель основ здоров’я Соснова Ольга Володимирівна.

Вітаємо нашу команду!

Фоторепортаж



Вітаємо учнів нашої гімназії з перемогою в конкурсі творів англійською мовою "Welcome to Kyiv - Host City of the 2017 Eurovision"

Учні нашої школи взяли участь у щорічному конкурсі творів англійською мовою "Welcome to Kyiv - Host City of the 2017 Eurovision" який проводили депутати Київради Людмила Костенко, Владислав Михайленко, Ірина Никорак та Наталія Приходько.

Для участі у конкурсі школярам потрібно було написати про наше гарне та мальовниче місто, його привабливість для гостей нашої країни, які відвідали пісенний конкурс Євробачення, і розмістити його на офіційній сторінці депутата в соціальній мережі Facebook.

Наші гімназисти гідно впоралися з завданням і отримали два призові місця: Полоніна Тетяна 7-В клас та Валієва Марія 8-В клас.

Депутат Наталія Приходько завітала до нашої гімназії та вручила призи переможцям.

Дякуємо депутатам за організацію цього конкурсу " Welcome to Kyiv " та чудові призи.

Фоторепортаж



Навчально-тренувальні заходи у НВК

Протягом квітня 2017 року згідно плану проведення тижня охорони праці та безпеки життєдіяльності були проведені спеціальні заходи:
 Виховні години (1-11 кл.) за програмою ЦЗ;

 Заняття з медико-санітарної підготовки;

 Об’єктове тренування з питань цивільного захисту;

 Навчально-тренувальна евакуація;

 Зустріч з представниками «Мобільний рятувальний центр ДСНС України»;

 Зустріч з представниками кінологічної служби МВС України;

 Практичне заняття з виявлення вибухонебезпечних предметів та їх знешкодження;

 Зустріч зі старшим інспектором кримінальної поліції у справах неповнолітніх;

 Конкурс фотографій, стінних газет, листівок та плакатів на тему «Захист людини у надзвичайних ситуаціях».

Фоторепортаж



Районний етап з шахів «Кришталева тура»

2 квітня 2017 р. в ЗНЗ № 219 відбувся районний етап проведення змагань на ІІ Кубок Київського міського голови з шахів «Кришталева тура» серед учнів навчальних закладів міста Києва.

Від нашого навчального закладу представниками були Ахадов Ісмаїл та Гнасевич Євген (10-А), Лепеха Катерина (11-А), Бакуров Артем (8-В), Харитонов Олександр (7-Б) та Липисій Анастасія (9-Г). Всі вони показали достойну боротьбу отримавши від 4 до 7 перемог. Але найбільш переконливою стала перемога Лепехи Катерини (1 місце) та Гнасевича Євгена (2 місце). Вітаємо наших шахістів!

Фоторепортаж









Термінове радісне повідомлення від наших інтелектуалів!

23 березня 2017 року відбувся півфінал Гри для школярів міста Києва "Інтелект-турнір" у Київському палаці дітей та юнацтва. Нагадаємо, що команда гімназії 143 "Диво-Оболонь" протягом багатьох років є єдиним представником Оболонського району на цьому поважному заході - інтелектуальному змаганні старшокласників столиці. Звичайно, це величезна відповідальність для нашої збірної. І розумники не підвели! Диплом за перемогу у півфіналі наш!

Ось вони - втомлені, але щасливі:

 Назар Довганюк - капітан команди, 9-В кл.

 Дмитро Федоров, 9-В кл.

 Євгенія Грязнова, 9-В кл.

 Дмитро Максименко, 9-В кл.

 Микола Кирилюк, 9-Б кл.

 Владислав Чорний, 8-В кл.

 Богдан Попов, 8-В кл.

 Куратор команди - педагог-організатор Морозова О.С.

Пишаємось нашими переможцями та бажаємо успіху у фіналі, який відбудеться у травні!



Літературно- музична композиція «Уклін тобі, Кобзарю!»

9 березня 2017 року вчителі української мови та літератури Сень С.О. та Гогуа Л. Н. разом з учнями 8-А, Б, В класів та учнями 9-Г класу до Дня народження Т.Г.Шевченка презентували Літературно- музичну композицію «Уклін тобі, Кобзарю!» . Цей захід – вияв учнями шани і поваги великому поету, пам'ять про якого живе і досі!

Фоторепортаж









Героям – афганцям присвячується

Незалежна Україна 15 лютого офіційно вшановує День пам'яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів та День виводу військ з Афганістану. До гімназії завітали воїни – афганці. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, перед тими, хто не повернувся з тієї страшної війни.

Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, — наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, — українець. Сім тисяч повернулися в Україну інвалідами, близько 2 тисяч вважаються полоненими і без вісті зниклими.

Окрім Афганістану, українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, С’єрра-Ліоне, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.

Фоторепортаж



Відкриття пам’ятної дошки.

26 жовтня 2016 року на фасаді нашої гімназії було урочисто відкрито пам’ятну дошку колишньому директору школи №143 та вчителю історії Івану Петровичу Вітковському.

Іван Петрович пройшов шлях від рядового до бойового льотчика фронтами Другої світової війни, здійснивши 324 вильоти, в яких збив 25 ворожих літаків. Три з цих літаків було збито ним в одному бою 29 червня 1944 року. За цей подвиг Івану Петровичу Вітковському було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

За клопотанням його доньки Жанни Іванівни, яка була на відкритті пам’ятної дошки та за сприяння райдержадміністрації Оболонського району для увіковічення пам’яті нашого колишнього директора та вчителя з метою виховання шани та поваги до героїзму, відбулась ця урочиста подія.

Фоторепортаж




Продзвеніла веселкова карусель теплого літа, і знову Перше вересня зібрало нас у рідному колі.

Знову ранок першого вересневого дня повниться мелодійними звуками шкільного дзвоника. Знову вулиці міст і сіл розквітають від дитячого щебету, юнацьких посмішок та чарівної хуртовини осінніх айстр. Ностальгічні погляди дорослих, душевний щем, смуток і радість – переплелися разом. Це наша країна зустрічає День знань - справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності.

Усі шляхи цього дня ведуть до школи. Розпочинається новий навчальний рік, який завжди означає відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги – дороги до знань, до нових звершень. Особливим і, безперечно, визначальним у житті він стане для милих першачків, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступлять на незвіданий шлях. Не менш важливим він буде для одинадцятикласників, яким доведеться обирати собі професію. Яким буде їх вибір – залежить тільки від них.

Про знання можна казати багато, але хочеться скористатися висловлюваннями мудрих людей, які варто взяти до уваги на все життя:
Знання це скарб, а вміння вчитись - ключ до нього.
Знання тільки тоді знання, коли воно набуте зусиллями думки, а не пам'яттю.
Доводити людині необхідність знань - це все одно, що переконувати її у корисності зору.

Тож з усією теплотою серця цього дня висловлюємо слова подяки за щоденну напружену, титанічну працю вчителям, які не тільки щедро діляться своїми знаннями, мудрістю й великодушністю, а й виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави.

Зі святом Вас!

Адмiнiстрацiя гiмназiї




До уваги батьків

П Е Р Ш О К Л А С Н И К І В

29 серпня 2016 року о 18.30 відбудуться батьківські збори

П’ Я Т И К Л А С Н И К І В

29 серпня 2016 року о 19.30 відбудуться батьківські збори в актовій залі НВК № 143.

Адмiнiстрацiя



До уваги батьків!

Згідно спільного наказу ГУОН та МОЗ №518/674 від 20.07.2009 "Про медико-педагогічний контроль за фізичним вихованням учнів у загальноосвітніх навчальних закладах" та наказу КМДА №159/277 від 2009 "Про проходження щорічних медичних профілактичних оглядів учнями загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва" нагадуємо , що районними дитячими полікліниками розпочато профілактичний огляд педіатра та вузьких спеціалістів до початку нового 2016-2017 навчального року.

На початок нового навчального року батьки учнів мають надати відповідну форму довідки, що надається (meddovidka.doc). Довідка заповнюється з двох сторін, підтверджується печаткою лікаря (з двох сторін) та штампом медичної установи.

Адмiнiстрацiя гiмназiї



Архів:
Подiї гiмназiї, 2015-2016 н.р.
Подiї гiмназiї, 2014-2015 н.р.
Подiї гiмназiї, 2013-2014 н.р.
Подiї гiмназiї, 2012-2013 н.р.
Подiї гiмназiї, 2011-2012 н.р.
Подiї гiмназiї, 2010-2011 н.р.
Подiї гiмназiї, 2009-2010 н.р.


| Головна сторiнка: Подiї гiмназiї, 2016-2017 н.р. | Адмiнiстрацiя| Педагогiчний колектив | Символи гімназії |
| Самоврядування | Мiжнародна дiяльнiсть | rs.html">Вчителям | Семінари, конференції, виступи |
| Для учнiв | Для батькiв | Вступ до гiмназiї | Позакласна та виховна робота | Патріотичне виховання | Психологічна та соціальна робота |
| Галерея | Учні про гімназію | Преса про нас | Відеоархів | Адреса гiмназiї | Мапа сайту|