Головна сторiнка
Подiї гiмназiї, 2018-2019 н.р.
Адмiнiстрацiя
Педагогiчний колектив
Символи гімназії
Самоврядування
Мiжнародна дiяльнiсть
Співробітництво з ВНЗ
Нашi досягнення
Вчителям
Семінари, конференції, виступи
Для учнiв
Для батькiв
Вступ до гiмназiї
Позакласна та виховна робота
Патріотичне виховання
Психологічна та соціальна робота
Галерея
Учні про гімназію
Преса про нас
Відеоархів
Адреса гiмназiї
Мапа сайту

ПОДIЇ ГIМНАЗIЇ, 2016-2017 н.р.

Літній табір - 2019

24 червня в пришкільному таборі День тварин. Діти із задоволенням відвідали ЦНТТМ "Сфера". Різноманітні гуртки, заняття за інтересами допомагають розвивати здібності наших вихованців.






Фоторепортаж



Літній табір - 2019

21 червня в ДОТ "Райдуга" День рекордів і день відвідування Авіаційно-космічного центру. Але цього разу керівники гуртків центру самі завітали до нас. Розказали про ракети-рекордсмени, про перших космонавтів, продемонстрували моделі ракет. А найцікавіше, що на стадіоні відбувся запуск ракет у повітря. Це було вражаюче!





Фоторепортаж



Список літератури на літо для 5-их класів

Казки: "Яйце-райце"; "Мудра дівчина"; "Летючий корабель";

І.Франко "Фарбований лис";

В.Королів-Старий "Хуха-Моховинка";

В.Симоненко "Цар Плаксій та Лоскотон";

Г.Малик "Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладів";

Літопис "Повість Минулих Літ";

О.Олесь "Микита Кожум'яка";

З.Мезантюк "Таємниця козацької шаблі";

С.Васильченко "У бур'янах";

Є.Гуцало "Лось";

Г.Тютюнник "Дивак";

М.Вінграновський "Сіроманець".



Літній табір - 2019

20 червня в ДОТ "Райдуга" на базі НВК N143 - день пригод. Цей день розпочався прогулянкою в березовому гаю та екскурсією в будиночок Т. Г. Шевченка "Хата на Пріорці". Діти із зацікавленням слухали екскурсовода, довідалися про нові цікаві факти життя відомого поета та занурилися в побут того часу. В другій половині дня наші вихованці переглянули зворушливу виставу "Маленький принц". День був наповнений захоплюючими пригодами!




Фоторепортаж



Літній табір - 2019

19 червня в нашому таборі День сміху та розваг. Діти побували на цирковій виставі, спробували себе в ролі фокусників, клоунів, дресирувальників, подивилися шоу мильних бульбашок. Потім на дітей чекала віртуальна подорож "Шоломи віртуальної реальності". Вихованці здійснили подорож країнами, побували в найдивовижніших куточках світу. В другій половині дня в кінотеатрі "Кадр" діти переглянули добрий та повчальний мультфільм "Принцеса Еммі". День видався веселим, пізнавальним та багатим на події.




Фоторепортаж



Літній табір - 2019

Вівторок-квітковий день. Сьогодні діти з вихователями відвідали ДОЕЦ (Дитячий оздоровчий екологічний центр). Тема зміни в центрі "Піднебесна, що вражає". Діти продовжили знайомство з культурою, символами, рослинним та тваринним світом Китаю, зробили чудові поробки. В гімназії після денного відпочинку на дітей чекали гуртки.





Фоторепортаж



Свято для дев’ятикласників

14 червня 2019 р. у НВК № 143 відбувся випуск учнів дев’ятих класів. Хтось покине стіни рідної гімназії, а інших попереду чекають іще два шкільних відповідальних та напружених роки навчання.

Юні і красиві хлопці і дівчата роблять перші кроки у доросле життя. Бажаємо їм гідно нести звання гімназиста, вірити в себе, слухати своє серце. Нехай ваші мрії стають реальністю!

Ваші класні керівники – Світлана Іванівна, Наталя Сергіївна та Євгенія Григорівна.


Фоторепортаж



Літній табір - 2019

Веселковий день п'ятниця був наповнений яскравими враженнями та цікавими подіями. В авіацентрі наші вихованці власноруч робили повітряних зміїв та запускали їх на майданчику. Після цього на шкільному подвір' ї проходив конкурс малюнків на асфальті "Ура! Канікули!" Діти проявили свою фантазію та творчість. Роботи вийшли яскраві та неповторні. В другій половині дня діти працювали в гуртках за інтересами.





Фоторепортаж



Літній табір - 2019

День хлопчиківв ДОТ "Райдуга" відзначився цікавими заходами. Підводити підсумки фізкультурно-оздоровчої години "Веселі старти". В кожному загоні були нагороджені переможці в кожному виді легкої атлетики. Шоу програма "Пригоди Алладіна" перенесла дітей до Туреччини. Діти розважалися, приймали участь в іграх, долали перешкоди. Переїзний планетарій повів дітей у світ зірок та планет, світ тваринного та рослинного світу, розважив на американських гірках. В другій половині дня діти займалися в гуртках за інтересами.



Фоторепортаж



Літній табір - 2019

День здоров'я та спорту відзначився фізкультурно-оздоровчою годиною "Веселі старти". Діти змагалися між собою в загонах у різних видах легкої атлетики:чолниковий біг, метання м' ячика, естафета, стрибки у довжину, стрибки на скакалках. В кожній номінації кожного загону судейська комісія визначила переможця та лауреатів. Після " Веселих стартів" діти переглянули повчальну виставу про безпечну поведінку "Пригоди Чока".

Діти побували на шоу-програмі Івана Столярика " Любіть Україну". А в другу половину дня наші вихованці вирушили до кінотеатру "Кадр" на мультфільм "Весела ферма". День був веселим та насиченим.


Фоторепортаж



Літній табір - 2019

Сьомий день табірної зміни був багатий на найкращі емоції, цікаві зустрічі та незабутні події.

"День дівчат та бантика" розпочався підрахунком кількості бантиків в кожному загоні. З величезним відривом переміг ІІІ загін, в якому було 82 бантики. Лише Дядюк Марія - беззаперечний лідер по кількості бантиків мала на собі 15 штук!)) Діти-переможці та загін-лідер отримали призи!

Сьогодні наших вихованців запросив на гостину Дитячий оздоровчий екологічний центр. Діти мали змогу ліпити з глини, плести з бісеру, познайомитися і спробувати власні сили в зброярстві, зробити ляльку-мотанку, вивчити новий танець, записати в студії пісню та опанувати різними техніками малювання. Діти з чудовими поробками та веселим настроєм поверталися в гімназію. На нас чекала цікава зустріч з поліцейськими, які поспілкуватися з дітьми, нагадали правила безпечної поведінки на канікулах.

В другій половині дня наші вихованці відвідали гуртки та клуби за інтересами.

Фоторепортаж



Літній табір - 2019

Шостий день в ДОТ "Райдуга" - день дівчат. В цей день радо зустрічав дітей ЦНТТМ "Сфера". Кожна дитина знайшла собі заняття за смаком: автомоделювання, авіамоделювання, перукарської майстерності, конструкторське бюро, гурток шиття, астрономічний гурток... Щасливі діти із задоволенням демонстрували свої поробки. В другій половині дня на наших вихованців чекала пізнавальна вистава про здоровий спосіб життя. День пройшов весело та енергійно))




Фоторепортаж



Літній табір - 2019

П'ятий день шкільного табору-день ігр та іграшок. Діти відвідали авіакосмічний центр (АКЦ). Прошли локації : "Юні льотчики-штурмани", "Юні парашутисти", "Юні оператори", "Початкове технічне моделювання".

Ознайомились із класом парашутної підготовки, де побачили парашутні, десантні, рятувальні системи і мали змогу посидіти у тренажері підвісної системи справжнього парашуту. Вихованці відчули себе пілотами літака, запускали планери, переможці отримали у подарунок планер, зроблений вихованцями АКЦ, провели сеанс радіозв'язку.

Після АКЦ діти побачили добру та повчальну виставу лялькового театру "Пан Коцький".

В другій половині дня відвідували гуртки та клуби за інтересами.

Фоторепортаж



Літній табір - 2019

Четвер - день безпеки, екскурсійний день. Наших діток гостинно запросила пожежна частина. Пожежники провели малюків красивою доглянутою територією частини, в гаражі познайомили з начинням пожежної машини. в музеї пожежної техніки розповіли про історію пожежної справи. Вихованці мали можливість посидіти в кожній машині. Кожна дитина спробувала себе в ролі пожежника: керувала силою та розпилюванням струменя води через брандспойт, власноруч загасила багаття вогнегасником, спостерігала за роботою пожежників під час боротьби з вогнем, що охопив макет машини. Наші рятівники швидко загасили пожежу. Діти повні вражень та цікавих знань повернулися до гімназії.

В другій половині дня на дітей чекала робота в гуртках та клубах за інтересами.

Фоторепортаж



Літній табір - 2019

Третій день в ДОТ "Райдуга" був веселим, захоплюючим та насиченим. Наші вихованці відвідали добру та повчальну театралізовану виставу "Справжній тато".

Прийняли активну участь у спортивних змаганнях "Спритний, швидкий та сміливий". Команди "Блискавка" та "Шаркс" набрали найбільшу кількість балів та посіли І місце. Команди "ДенсДанс", "Смайл" та "Вогонь" з невеликим відривом у наполегливій боротьбі поділили між собою ІІ місце.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища, саме під цим гаслом проходив сьогоднішній день, відзначили його конкурсом малюнків на асфальті "Наша планета в наших руках". Всі діти творчо підійшли до виконання завдання.

Завершення дня виявилося найемоційнішим. діти відвідали кінотеатр "Кадр" та переглянули мультфільм "Секрети домашніх тварин - 2". Чекаємо на нові пригоди!

Фоторепортаж



Літній табір - 2019

Другий день в диячому оздоровчому таборі "Райдуга" - день дружби. Сьогодні діти відвідали Дитячий оздоровчий екологічний центр. Подивилися святковий концерт до Дня захисту дітей та кожен загін пройшов 19 станцій цікавого та пізнавального квесту "Дивовижний Китай", познайомилися з культурою, традиціями, мовою та тваринним світом цієї країни. В другій половині дня відвідали заняття та гуртки за інтересами.

Фоторепортаж






Літній табір - 2019

Ура! Розпочались літні канікули! А наша рідна гімназія радо зустрічає дітей в літньому таборі. Зручні класи перетворилися на затишні спальні, кімнати відпочинку та розваг.

У перший день - день знайомств діти об'єднались в загони за віком та інтересами, здійснили віртуальну подорож містами України. Відкриття табірної зміни було веселим та захоплюючим дійством, яке завершилось смакуванням морозива. Діти з нетерпінням чекають наступного дня.

Фоторепортаж





Нагородження кращих команд району

29 травня 2019 р. в актовому залі РДА Оболонського району відбулося урочисте нагородження учнів та команд шкіл за результатами Спартакіади школярів 2018-2019 н.р. За підсумками всіх видів командних змагань (всього було 10 видів), що проходили впродовж року команда гімназії зайняла 3 місце серед 32 команд району, Шугалія Даря, 8-Г кл. посіла 3 місце у змаганнях з легкої атлетики (вид – стрибок у довжину з місця). Серед гостей були всесвітньо відомі спортсмени з дзюдо, баскетболу, веслування та інші гості. Нагородження проводив голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Цибульщак Олександр Леонідович.

Команда гімназії отримала кубок, диплом та комплект м’ячів. Вчитель фізкультури гімназії Ружанська О.В. - Подяку від Голови району. Вітаємо команду з чудовим закінчення навчального року!

Фоторепортаж



Велозмагання

11 травня 2019 р. відбулася першість Оболонського району з вело туризму. П’ятеро учнів нашої гімназії 6-8 класів прийняли участь у цих змаганнях. Змагання проводилися на території оз. Редькіно (Міністерське). Учасникам необхідно було проїхати коло довжиною приблизно 4 км навколо озера за мінімальний час. Ось результати наших учасників – Щербацький Олександр, 6-а кл. – 1 м, Каревіна Олександра, 8-г кл. – 2 м, Вороніна Анна, 7-в кл. – 3 м. Вітаємо наших спортсменів!

Фоторепортаж





Виховна година на тему: "Великодні дзвони"

У НВК №143 з 22 квітня по 25 квітня 2019 року пройшли цікаві виховні години та майстер класи на тему: "Великодні дзвони".

Метою заходів є ознайомлення учнів з історією виникнення великодніх свят; розвиток зацікавленності і виховання поваги до звичаїв та традицій українського народу; навчання писанкарству.

Фоторепортаж










IV Районний конкурс дитячих творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва "Екофорум - 2019"

Команда НВК №143 прийняла участь у IV Районному конкурсі дитячих творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва "Екофорум - 2019 "Піднебесна, що вражає"" та були нагороджені різними призами від Дитячого оздоровчо-екологічного центру Оболонського району.

Вітаємо нашу команду!

Фоторепортаж









ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

З 6 по 13 квітня 2019 року був проведений Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я в Україні, присвячений Всесвітньому дню здоров'я, який відзначається 7 квітня.

Мета Тижня – довести учням НВК №143, що наше здоров'я на 70 % залежить від нас самих. Здоров’я є однією з найбільших цінностей, необхідною умовою для соціально-економічного розвитку країни. За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я, під поняттям «здоров'я» слід розуміти «стан повного фізичного, душевного і соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб і фізичних дефектів». Громадське здоров'я – це наука та практика попередження захворювань, збільшення тривалості життя і зміцнення здоров'я шляхом організованих зусиль суспільства.

Громадське здоров'я включає такі важливі галузі, як гігієна довкілля, здоров'я населення, психогігієна, безпека руху, економіка охорони здоров'я, державна політика, психічне здоров'я, страхова медицина, безпека та гігієна праці,

У НВК №143 провели цікаві та захоплюючі спортивно-масові, тематично- просвітницькі заходи, направлені на здоровий спосіб життя, майстер-класи, конкурси, ігри та спортивні змагання в рамках тижня громадського здоров’я.



І Всеукраїнська олімпіада креативності «Destination Imagination»

22-24 березня відбулася І Всеукраїнська олімпіада креативності «Destination Imagination», в якій взяли участь 30 команд з усієї України. Команда НВК 143 «Вибух» під керівництвом педагога-організатора Морозової О.С. стала однією з дев'яти команд-учасниць з Києва. Серед почесних гостей на відкритті олімпіади були присутні міністр закордонних справ України Pavlo Klimkin, перший заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей та лауреат Нобелівської премії з фізики 2015 року Кадзіта Такаакі.

Destination Imagination – найбільша у світі освітня програма з креативності, спрямована на підготовку учнів до професійних викликів ХХІ століття, виховання майбутнього покоління інноваторів та лідерів.

Завдяки ініціативі Малої академії наук та підтримці польських колег з Фундації розвитку креативності сьогодні ми маємо можливість приєднатися до спільноти талановитих і проактивних людей із 42 країн світу і будувати країну нашої мрії.

Триденний марафон креативності, карколомних викликів, нестандартних ідей завершився яскравою церемонією нагородження. Наші учні — справжні маленькі герої! Вони стали срібними призерами олімпіади! Ця перемога — ще один великий крок на шляху втілення в життя програми Нової української школи.

Фоторепортаж

Всеукраїнська олімпіада креативності «Destination Imagination» (відео)



Міський військово-спортивний національно-патріотичний конкурс «Честь та звитяга»

Вітаємо команду учнів НВК №143, які посіли ІІІ місце в міському військово-спортивному національно-патріотичному конкурсі «Честь та звитяга».

17 березня на території "Льдового стадіону" відбувся міський військово-спортивний національно-патріотичний захід "Честь і звитяга", присвячений Дню українського добровольця. У заході взяли участь команди закладів освіти Києва, які продемонстрували свою спритність у військово-спортивних конкурсах "Впоряд", "Стройова підготовка", "Підтягування на жердині", "Метання умовної гранати", "Збірка/розбір АК", "Індивідуальне перетягування линви" та "Фехтування". Також, у рамках заходу, проведено відкриту першість з національного виду спорту - хортингу, у розділі "Сутичка".

Фоторепортаж



Зустріч учнів 8-А класу зі студенткою з США

15 березня 2019 року на урок англійської мови до учнів 8-А класу завітала студентка зі США Кеседі Кросбі. Під час зустрічі учні мали можливість поставити запитання гості. Вони дізналися багато нового про систему освіти Америки та про дозвілля підлітків.

Зустріч з носієм мови була надзвичайно мотивуючою для учнів, вони змогли оцінити рівень розвитку власних мовленнєвих умінь. А Кеседі була вражена тим, як гімназисти спілкуються англійською мовою.

Фоторепортаж





Відкритий урок англійської мови в 6-А класі на тему «Робінзонада: виживання на безлюдному острові»

4 березня 2019 року у 6-А класi вчителі англійської мови Науменко Ю.М. та Кудінова Ю.М. провели вiдкритий сучасний урок, пiд час якого діти не лише вдосконалювали своє володіння англійською мовою, а також вчилися виживати в екстремальних умовах безлюдного острова, а саме: з'ясовували, які речі потрібно взяти, як знайти їжу, розпалити багаття, збудувати житло. Крiм того, учнi дiзналися, як створювати сонячний дистилятор, якщо на острoвi немаэ нi краплини питноi води. У цьому їм допомагали Робінзон Крузо та П’ятниця.

Урок був побудований з використанням методу задач та новітнiх освітнiх технологій критичного мислення. Застосування комунікативного методу та інтерактивних форм роботи сприяли залученню всіх учнів на уроці. Наприкінці діти зробили висновок, що виживання на острові можливе,якщо маєш необхідні знання та навички.

Фоторепортаж






Інтегрований урок в 6-б класі на тему: «Дивний світ байки. Від Езопа до Л.Глібова»

«Здається, байка просто бреше, А справді ясну правду чеше» Так про байку сказав Л.Глібов. Чи дійсно це так? Це з'ясовували учні 6-Б класу під час інтегрованого уроку -тріо (англ. літерат., україн. літерат. та інформатика) «Дивний світ байки. Від Езопа до Л.Глібова», який провели вчителі гімназії Сень С.О , Ворон Г.Л. та Трухан В.А.

Учні в процесі роботи перевтілились в героїв вивчених творів, продемонструвавши акторські здібнрсті і досконале володіння англійською мовою, пригадали цікаві факти із життя українського байкаря. А також продемонстрували навички створення анімованих картинок на прикладі однієї із байок, які набули на уроках інформатики.

Насамкінець дійшли висновку, що те, чого навчає байка, саме ті духовні цінності, яких не вистачає нашому суспільству і сьогодні. На уроці були присутні і вчителі гімназії, і батьки, які із задоволенням поринули у світ поетичногр слова.

Фоторепортаж




Відкритий інтегрований урок в 8-б класі на тему: «Умови грунтоутворення»

В рамках проведення місячника педагогічної майстерності вчителі методичного об’єднання природничих наук Омельченко Н.З., Ігнась М.І, Сіренко Л.,М., Васькевич Н.Й., провели відкритий інтегрований урок в 8-б класі на тему: « Умови грунтоутворення», метою якого було з’ясувати фізичні, хімічні та біологічні властивості грунтів.

На уроці були розглянуті етапи та чинники грунтоутворення, склад грунту та властивості грунтів. Учні познайомилися з явищем капілярності та його застосуванням у природі і техніці, дослідним шляхом навчилися розрізняти грунти за механічним складом та кислотністю.

Інтегровані уроки − це найкращі науково-пізнавальні заходи, де наочно і доступно демонструються закони природи та явища навколишнього світу. Саме так вважають педагоги методичного об’єднання і впевнено працюють саме в цьому напрямку.

Фоторепортаж



Національний університет біоресурсів і природокористування

21 лютого 2019 року учні 10-ого класу відвідали з екскурсією військову кафедру Національного університету біоресурсів і природокористування, де вони ознайомилися з озброєнням Сухопутних військ України, провели залікову стрільбу з малокаліберної гвинтівки та у відділенні підготовки спец.призначенців, отримали початкові навички у володінні нунчаками та метанні ножів.

Фоторепортаж






Всеукраїнська акція "Happy Мяу для Мурчика"

З 18 по 28 лютого 2019 року у НВК №143 пройшла Всеукраїнська акція "Happy Мяу для Мурчика" в якій прийняли участь учні 1-6 класів гімназії.

Дякуємо всім учасникам акції, за небайдужість до проблем безпритульних тварин.

Фоторепортаж






Відкритий урок з теми "Загальнолюдські цінності та ідеї поезії В.Симоненко "Ти знаєш, що ти - людина?""

"Ти знаєш, що ти- людина?" Таке просте і водночас вимогливе питання, з яким звертається до кожного В. Симоненко у своїй однойменній поезії. Чітко, ясно, лаконічно без зайвих слів. Хто я в цьому світі? Навіщо живу? Відповіді на ці питання шукали учні 7-В класу під час відкритого уроку з теми "Загальнолюдські цінності та ідеї поезії В. Симоненко "Ти знаєш, що ти - людина?"".

Діти за допомогою різних завдань визначали головні проблеми твору, а саме: призначення людини на землі, індивідуальності кожного, швидкоплинності життя і часу.

Сперечаючись у диспуті, учні розмірковували над тим, як потрібно жити - для себе в першу чергу чи для інших?

А створюючи колажі, порівнювали образ людини за В. Симоненком та людини сучасності.

Насамкінець дійшли висновку: кожен - яскрава неповторна зірочка у безмежному Всесвіті, життя кожного - неповторне, але воно швидко проходить, тому потрібно поспішати жити, кохати і, найголовніше, бути Людьми!

Фоторепортаж



Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут

16 лютого 2019 року учні 10-х класів відвідали військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут. З вступним словом до майбутніх абітурієнтів звернувся заступник начальника інституту полковник Сілко О.В., який розповів про навчальний заклад якому в минулому році виповнилося 100 років, провсуп до навчання та випуск офіцерів для Збройних Сил України.

Фоторепортаж





Афганські спогади ветерана

14 лютого 2019 р. з нагоди 30-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану пройшла зустріч ветерана Афганської війни, учасника бойових дій 1986-1988 років, кавалера медалі «За відвагу» Гармашова Павла Миколайовича з учнями 10-В класу. Майже два роки знаходження на цій невиправданій війні залишилися в його пам’яті на все життя. Головною причиною війни стало іноземне втручання в афганську внутрішньополітичну кризу, який був наслідком боротьби за владу між урядом Афганістану і численними збройними формуваннями афганських моджахедів (душманів).

Війна в Афганістані призвела до численних жертв, розтратила величезні матеріальні ресурси, дестабілізувала положення в Центральній Азії, сприяла посиленню ісламу в політиці, активізації дій ісламського фундаменталізму і міжнародного тероризму. Головний висновок, зроблений з афганської війни, полягає в тому, що політичні, в основі своїй, проблеми неможливо вирішити військовими методами.

Фоторепортаж



#Stop_Sexтинг. Сексуальні ризики інтернету

З метою захисту дітей в інтернеті НВК №143 приєднується до всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг та 5 лютого (День безпечного Інтернету в Україні та світі)пройдуть уроки в 7-11 класах на тему: «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?». Матеріали уроку дозволить поговорити з дітьми на актуальну і непросту тему інтимних фото в інтернеті.( Урок отримав рекомендації від Інституту модернізації змітсу оствіти (від 28.01.2019 №22.1/12-Г-21).)

Фоторепортаж




День пам'яті Героїв Крут

Вшанування пам'яті Героїв Крут - молодих людей, які мріяли про кращу долі щасливої, квітучої, успішної України. 29 січня 1918 року вони загинули в бою з мрією про незалежність своєї держави.

Фоторепортаж







Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

26 січня 2019 року учні нашої гімназії, з вчителем предмету "Захист Вітчизни", відвідали інститут спеціального зв'язку та захисту інформаціх Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського". Учням розповіли, як можна стати курсантами інституту, показали навчальні аудиторії, технічні прилади, телефонні станції за допомогою яких проходять навчання курсанти.

Учні отримали професійну інформацію про ІТ-технології, кібербезпеку та захист інформації.

Фоторепортаж




Районний етнографічний конкурс «Вілія»

Вітаємо переможців районного етнографічного конкурсу "Вілія":

* Кучмій Валерію, ученицю 5-Б класу - І місце в номінації "Новорічна іграшка";

* Яковлева Івана, учня 6-Б класу - ІІІ місце в номінації "Новорічна ялинка власними руками";

* Горблюк Єлизавету та мартиненко Софію, учениць 3-Г класу - ІІ місце в номінації "Різдвяно-новорічна композиція";

* Головську Вероніку, ученицю 6-Б класу - Лауреат конкурсу в номінації "Різдвяно-новорічна композиція".

щирі вітання переможцям та лауреатам конкурсу з побажаннями подальших успіхів, нових злетів та перемог!

Фоторепортаж




Демонстраційний тріо-урок за повістю Дікенса "Різдвяна пісня в прозі"

19 грудня 2018 року в 6-В класі НВК №143 відбувся демонстраційний тріо-урок за повістю Дікенса "Різдвяна пісня в прозі". На уроці чудово поєдналися традиції українського та англійського Різдва, технології виготовлення штучного снігу та різдвяних листівок, лондонський різдвяний ярмарок порадував своїми запашними та яскравими стравами. Вчителі-майстри Невмержицька О. Ф. (зарубіжна література), Сіренко Л. М. (технології) та Пушкарь Т. С. (англійська мова) вміло застосували на уроці різноманітні технології інтегрованого навчання. Захід викликав захоплення учнів та батьків, які потрапили в атмосферу справжнього свята.

Фоторепортаж




Як протистояти булінгу?

12 грудня 2018 року представниками міністерства юстиції м.Києва у НВК№143 була проведена просвітницько-профілактична бесіда з учнями 8-х класів на тему "булінг".

Діти отримали інформаційні матеріали, з яких можна дізнатися, які види булінгу існують та як діяти в ситуації. якщо ви стали жертвою цькування. або самі вчиняєте насилля щодо інших.

Виховання-це невід'ємна складова правопросвітництва. І дуже важливо, щоб діти усвідомлювали своє право бути захищенними і знали, як діяти у разі посягання на їх честь та свободу.

Фоторепортаж

Як протистояти булінгу – Мін’юст розробив постери для батьків



Зустріч з курсантами

11 грудня 2018 р. у рамках профорієнтаційної роботи курсанти 4 курсу Інституту Спеціального Зв’язку та Захисту Інформації провели агітаційну роботу з учнями 10-11 класів до вступу до їхнього навчального закладу. Курсанти цікаво розповіли про своє навчання та життя, про свої майбутні спеціальності, переваги навчання та перспективи отримання сучасної затребуваної професії.

Фоторепортаж






Проект "Світ професій - мій вибір, мій успіх"

Це проект, який мотивує дітей до вибору майбутнього. Пізнавальні зустрічі з фахівцями різних галузей, громадськими активістами та видатними українськими діячами допомагають учням НВК №143 зробити свій вибір та стати творцем свого щасливого майбутнього.

6 грудня 2018 року для учнів 10-Б класу відбулася зустріч з адвокатом, партнером юридичної групи "Фірма", керуючим директором Європейської правозахисної групи - Пасенюком Кирилом.

Бесіда стосувалася захисту прав людини в Європейському Суді. спілкування вийшло змістовним та мотивуючим.



12 грудня 2018 року в гості до НВК №143 завітала поет, журналіст, медія-менеджер - Міріам Драгіна. Її вірші та оповідання перекладені на німецьку, румунську, французьку, польську та шведську мови.

Міріам розповіла учням 10-А класу як невеличка, на перший погляд зовсім несуттєва, новина може змінити життя селища, міста, цілої індустрії, як одна людина, яка живе своєю професією може змінити світ навколо себе, як кожен із нас може стати хочаб трішки журналістом.





17 грудня в рамках проекту "Світ професій - мій вибір, мій успіх" відбулася зустріч з співзасновником, спеціалістом з маркетингу та цифрової відповідальності "Avitar Group" - Хмарським Мирославом, який розповів учням 10-В класу як не стояти на місці, завжди розвиватися та знайти справу та ще багато цікавих речей про світ саморозвитку.












Інтелект-турнір

6 грудня 2018 року відбувся 2-й етап Гри для школярів м. Києва Інтелект-турнір. Оболонський район вже багато років представляє лише одна школа — НВК №143. Команда Диво-Оболонь (10-ті класи) стала переможцем півфіналу, дебютанти гри команда Дев'ятий вал (9-ті класи) також отримала путівку в фінал.

Дві наші команди в фіналі. Вітаємо!







Математичний квест "Навколосвітня подорож"

6 грудня в рамках тижня математики пройшов квест "Навколосвітня подорож". Організували його учні восьмих класів під керівництвом вчителів математики Євтушенко Наталії Сергіївни та Трухан Віталіни Андріївни. Змагалися команди учнів шостих класів. Учасники повинні були не лише розв"язувати логічні та жартівливі задачі, але і відповідати на питання з географії. Організатори і учасники отримали величезне задоволення.

Фоторепортаж





До Дня Збройних Сил України

6 грудня 2018 р. у гімназії спортивно-військовим заходом для учнів 10-11 класів було відзначено загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців. Цей День приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6-го грудня 1991-го року «Про Збройні Сили України». Доблесть і честь солдатів і офіцерів - в цьому справжня сила будь-якої армії та українські військовослужбовці зберегли все це і примножили. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність далеко не порожній звук.

Фоторепортаж





Семінар-тренінг БО "Тінерджайзер"

27 листопада 2018 року напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом для учнів 10-х класів був проведений семінар-тренінг представником БО "Тінерджайзер" - Данилом Столбуновим.

Головна мета тренінгу: формування толерантного ставлення підлітків до людей, що живуть з ВІЛ, розвінчання основних міфів про ВІЛ/СНІД.

Фоторепортаж



Акція "16 днів проти насильства"

Натисни для збiльшення

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію "16 днів проти насильства". Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

– 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

– 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

– 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

– 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

– 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

– 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

– 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

– 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Тож, метою компанії "16 днів проти насильства" в Україні є актуалізація гострих проблем домашнього насильства для української громадськості, а також активізації громадських об’єднань та державних установ у діяльності і захисту прав жінок у нашій державі та формування ненасильницької ідеології в українському суспільстві.

З метою привернення уваги учнів НВК №143 до актуальних проблем подолання домашнього насильства, адміністрацією був затверджен відповідний план заходів (додається). Реалізація поставлених завдань передбачає проведення інформаційно-профілактичної роботи та проведення групових заходів з учнівською молоддю гімназії.

План заходів НВК гімназії № 143 щодо проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»



Нескорені. Урок сили, волі та мужності

«Слава Україні! Героям слава!» - саме із цього нового з 2018 р. офіційного привітання розпочалася зустріч учнів 10-11 класів з учасниками АТО, капітаном команди «Ігор нескорених -2018» Ильницьким Сергієм та його сином, випускником нашої гімназії 2009 р. Ільницьким Владом.

В іграх, заснованих принцом Гаррі, беруть участь військовослужбовці, які були поранені, отримали травми, захворювання під час несення служби тощо. «Invictus» з латини означає «непереможний», «незламний» або «нескорений».

Коли у 2014 році на сході почалася війна, вибір піти чи не піти перед Сергієм не стояв. Він все життя був військовим. На фронті Сергій отримав закриту черепно-мозкову травму та численні травми обличчя внаслідок контузії, яка врешті спричинили інвалідність. Втім, наслідки поранення не зупинили чоловіка, а навпаки — спонукали повернутись до активних занять спортом (в юності він отримав звання майстра спорту з веслування на байдарці) та, як і колись в армії, бути прикладом для інших військовослужбовців.

Ігри Нескорених для Сергія — більше, ніж просто змагання. Він сподівається, що участь української збірної в Іграх ще раз нагадає світу про війну, яка триває в Україні та продовжує забирати життя та здоров’я багатьох українців.

Чоловік також вірить, що змагання надихнуть ще більше військовослужбовців з пораненням повертатись до спорту або починати заняття. За словами Сергія, Ігри Нескорених показали багато прикладів, коли учасники з серйозними травмами не лише демонстрували високі результати, а навіть перевершували досягнення, які мали до поранення.

Фоторепортаж



Всеукраїнська олімпіада з креативності

10 листопада 2018 р. відбулася перша зустріч київських команд - учасників першої Всеукраїнської олімпіади з креативності Destination imagination. Міжнародна програма з креативності Destination Imagination – найбільша у світі освітня програма з креативності, започаткована в США. Програма охоплює 42 країни на 6 континентах, понад 200 000 учасників, 38 000 волонтерів з цілого світу та 1,5 мільйона випускників.

Програма Destination Imagination спрямована на підготовку учнів до професійних викликів ХХІ століття, виховання майбутнього покоління інноваторів та лідерів. У рамках цієї програми діти та молодь навчаються самостійно креативно й нестандартно вирішувати поставлені завдання (виклики), зокрема у таких викликах як інженерний, технічний, науковий, художній, соціальний, імпровізаційний або виклик для дошкільнят.

У 2017 р. Україна приєдналася до цієї програми, а Національний центр «Мала академія наук України» підписав ліцензійну угоду щодо реалізації цієї програми в Україні. В рамках підписаної угоди Національний центр «Мала академія наук України» розпочав поетапне впровадження програми Destination Imagination в Україні, в тому числі навчання тренерів. Наприкінці березня 2019 року передбачається проведення першої Всеукраїнської олімпіади креативності Destination Imagination у Києві. Очікується 250-500 учасників зі всієї України. Переможці цієї олімпіади отримають право представляти Україну на Всесвітній олімпіаді креативності у США. Команда гімназії 143 — учасник олімпіади в молодшій віковій групі. Ось наші учасники – Ісмаілова Динара, Єна Данило, Василенко Дмитро, Кобилецька Стефанія, Багрій Єлизавета, Перебийніс Софія, Яшкір Тимур – всі учні 4-В класу. Тренер команди - Морозова О.С.

Фоторепортаж



Безпека дорожнього руху. Стосується кожного!

Натисни для збiльшення

12-16 листопада 2018 р. в гімназії проходить тиждень безпеки дорожнього руху. Кожен з нас є учасником дорожнього руху і, мабуть, кожен із нас хоча б раз у житті спостерігав порушення правил дорожнього руху. Безумовно, причиною порушення ПДР є недостатня дисциплінованість учасників дорожнього руху і нехтування ними правилами безпеки на дорозі.

Як повідомляють інформаційні ресурси, за перші 6 місяців 2018 року в Україні сталося 68 776 дорожньо-транспортних пригод, у яких травмувалися 12 847 осіб і загинули 1237. А лише за перше півріччя 2018 року в дорожньо-транспортних пригодах на дорогах України загинули 64 дитини, а ще 1694 неповнолітні були травмовані. Це надзвичайно великі показники. Тому дуже важливо починати змалечку формувати в дітей культуру безпечної поведінки, у тому числі й на автошляхах.

В гімназії систематично проводяться класні години та інші виховні заходи з навчання дітей безпечної поведінки на дорозі, на яких вчителі обґрунтовують важливість дотримання безпечної та відповідальної поведінки на дорозі задля збереження життя та здоров’я школярів, розкривають сутність поняття «безпека», сприяють розумінню особистої відповідальності кожного з учасників дорожнього руху за безпеку на дорозі.

Фоторепортаж



До Дня української писемності й мови

Натисни для збiльшення

9 листопада – у День української писемності та мови українці з усього світу, вже у вісімнадцяте, писали радіодиктант національної єдності. Офіційне гасло цьогорічного заходу - #пишеморазом. Воно підкреслює основну мету диктанту: єднання навколо мови. Радіодиктант - не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національний флешмоб.

У гімназії цей день також був насиченим – на початку навчального дня - оформлення поверхів, виставка газет та радіолінійка до Дня писемності, написання радіодиктанту та проведення 1 етапу конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика.

Фоторепортаж



Учень гімназії – чемпіон світу!

Натисни для збiльшення

24-29 жовтня 2018 року у м. Алмада (Португалія) відбувся ХХ Чемпіонат Світу з Фунакоші Шотокан Карате (FSKA), в якому приймав участь і член національної збірної команди України учень 8-В класу Кілівнік Микита. 750 найсильніших учасників з 15 країн світу змагалися у різних категоріях за право бути переможцем. Команда України виборола почесне ІІ місце у світі, а Кілівнік Микита здобув дві золоті та одну бронзову медаль!

Кілівнік Микита є вихованцем позашкільного навчального закладу управління освіти Оболонського району клубу військово-патріотичного виховання «Школа мужності». Його досягнення- це приклад дитини, що здатна долати труднощі та досягати високих результатів, перемагаючи гідних суперників.

Вітаємо з перемогою!





Нагородження переможців Учнівських Олімпійських Ігор – 2018

Натисни для збiльшення

25 жовтня відбулося нагородження переможців та призерів в особистому та командному заліку ІХ Учнівських Олімпійських Ігор - 2018.

Учні 7-10 класів в особистому заліку багатоборства ( за сумою десяти вправ у дівчат та одинадцяти вправ у юнаків) отримали призи та дипломи від КМВ НОК України, а команда-переможець 10-В класу – перехідний кубок. Вітаємо переможців!

Результати змагань

Фоторепортаж



Х міжнародна виставка « Інноватика в сучасній освіті»

Натисни для збiльшення

23-25 жовтня в Палаці дітей та юнацтва м. Києва відбулася ювілейна Х міжнародна виставка « Інноватика в сучасній освіті», в якій приймають участь найкращі навчальні заклади середньої та вищої освіти. На цьому престижному заході наша гімназія була представлена стендом з методичними напрацюваннями та практичним порадами педагогів , книжками та посібниками, авторами яких є наші вчителі, проектними роботами учнів. Також було проведено педагогічний коучинг -семінар « Інноваційна діяльність НВК № 143 в умовах упровадження Концer">Районний конкурс "Берегиня Покрова козацький рід оберіга"






Натисни для збiльшення

17 жовтня 2018 року в ЦПДЮ відбувся традиційний конкурс "Берегиня Покрова козацький рід оберіга". Учасники конкурсу мали продемонструвати справжні козацькі чесноти - гарно співати, вправно танцювати, талановито розповідати про свято, бути сильними, кмітливими, спритними.

З усіма випробуваннями відмінно впорався учень 9-Б класу Єгор Колотурський. У віджиманнях від гарбуза був першим, його пісня й танець в парі з Мартою Нестеренко дуже сподобалися журі, а в розмовному жанрі Єгору не було рівних!

Вітаємо Єгора з високим ІІ місцем!

Фоторепортаж








Тренінг "Креативний клас - креативне місто"

Натисни для збiльшення

Одну з найважливіших ролей у майбутньому суспільстві аналітики відводять креативності.

Розвиток цієї навички в наших учнях - завдання нової української школи.

Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської державної адміністрації, Мала академія наук України під егідою ЮНЕСКО, громадська організація "Пайдея" та школа мислення та комунікацій PRAXIS започаткували тренінг навчання вчителів м.Києва "Креативний клас - креативне місто".

Для участі в тренінгу учасники мали написати мотиваційний лист та есе на тему "Креативність - рівновага між свободою та контролем".

Оболонський район на заході представила педагог-організатор гімназії №143 Морозова О.С. Три дні натхненного навчання, насиченого комунікування та інноваційного пізнання залишили безліч вражень, зарядили енергією.



Олімпійський день - 2018

Натисни для збiльшення

11 жовтня 2018 р. у гімназії відбулися чергові Девяті Учнівські Олімпійські Ігри. Це свято спорту, краси, здоров’я та юності. Це багато приємних вражень та хвилюючих моментів, які поєдналися із силою, спритністю та швидкістю.

Серед гостей свята була присутня член Київського міського відділення НОК України неодноразова чемпіонка України, Майстер спорту Міжнародного класу з кульової стрільби Олена Чміль. На шкільному подвір’ї зібралися учні 5-11 класів. Під час свята працювала виставка Олімпійської освіти, де всі могли ознайомитись із книжками на олімпійську тематику та талісманами олімпійських ігор.

На параді відкриття учні демонстрували показові виступи, представляли свої команди. Також, за правилами олімпіад, учні давали клятву олімпійця, передавали естафету вогню, піднімали олімпійський прапор. А далі в напруженій боротьбі для учнів 7-11 класів відбувались змагання зі стрибків, бігу, пенальті, підтягування, присідів, метання. Також було проведено майстер клас з легкої атлетики від гості свята Олени Чміль. А для учнів 5-6 класів було проведено інтегровані уроки з історії, музики, біології.

Закінчився день запальним танком, який об’єднав всі команди.

Фоторепортаж



Змагання з велотуризму

Натисни для збiльшення

10 жовтня 2018 р. на базі ЗНЗ № 9 відбулися змагання першості Оболонського району з велотуризму у виді «Фігурне володіння велосипедом». Сім учасників 6-7 класів достойно представили нашу гімназію. Учасники мали пройти етапи різної складності. Серед переможців – Щербацький Олександр, 6-а кл. - 1 місце, Дерев’янко Давид, 6-а кл. – 2 місце, Вороніна Анна, 7-в кл. - 2 місце. Керівник команди Ружанська О.В. Вітаємо переможців!

Фоторепортаж





Патріот 2018

Натисни для збiльшення

3-5 жовтня 2018 р. на базі військової частини у Ново-Петрівцях відбулася військово-спортивна гра для юнаків-допризовників «Патріот-2018».

Учні нашої гімназії разом з учнями ЗНЗ № 225 представляли єдину команду, яку готував вчитель захисту Вітчизни Ніканоров К.М.

Під час перебування на території військової частини учні ознайомились із побутом та озброєнням Національної Гвардії України та прийняли участь у військово-спортивних змаганнях. Серед одинадцяти команд Оболонського району наша команда виборола 2 місце. Так тримати!

Фоторепортаж



Громадський бюджет – 2019 буде реалізовано у гімназії!

15 вересня 2018 р. завершилося голосування за Громадські проекти 2019 року. Завдяки вашій підтримці проекти № 373 (Будівництво дитячого майданчика) та № 384 (Комп’ютерний клас) набрали достатню кількість голосів та отримали статус переможця. Дякую небайдужим батькам та друзям гімназії. З нетерпінням чекатимемо реалізації запланованих проектів.

Директор НВК № 143 Тросюк Світлана Дмитрівна



Мер Києва нагородив кращих педагогів міста

Натисни для збiльшення

Першого жовтня 2018 р. мер Києва Віталій Кличко напередодні Дня вчителя відзначив кращих педагогів столиці.

Під час святкового заходу в КМДА нагородили переможців та лауреатів ІІ міського туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018». Від нашого закладу на урочистий захід було запрошено вчителя НВК Ковальчук Надію Петрівну, яка стала лауреатом конкурсу «Учитель року-2018» у номінації «Українська мова». Вітаємо з відзнакою!



Фоторепортаж



Медальний залік – відкрито!

20 вересня 2018 р. у Пущі-Водиці відбувся 36 районний зліт учнівської молоді Оболонського району, в якому команда гімназії є постійним учасником та серед-команд – фаворитів. Ось, і цього разу наші учні показали чудові результати – Забігайло Аліна, 9-б кл. – 1 місце у конкурсі народної пісні, Крикунова Альона, 9-в кл. – 2 місце у конкурсі фотографій на тему «Перлини Київщини», Килимник Аліна – 2 місце в особистому заліку на етапі «Смуга перешкод», команда знавців Київщини - 3 місце у конкурсі «Розумники» - Жураховська Анна - 7-а кл., Загвоздін Антон – 7-а кл., Крикунова Альона – 9-в кл, Полоніна Тетяна – 9-в кл., етап «Туристсько-краєзнавчий похід» - 2 місце – Забігайло Аліна – 9-б кл., Журба Федір – 9-в кл., Попович Аліна – 9-а кл., Щербацький Олександр та Міліцкіс Іван – 6-а кл.

В загальному заліку команда посіла ІІ місце серед 30 команд району.

Готували команду – Сіз О.В. – вчитель історії, Ружанська О.В. – вчитель фізичної культури, Омельченко Н.З. – вчитель географії, Морозова О.С. – педагог – організатор. Вітаємо команду з чудовим початком навчального року!

Фоторепортаж



До навчання через гру!

14 вересня вже вкотре (а вкотре ж? а вже вдев'яте, уявляєте?) великих і маленьких гімназистів зібрало разом свято «Подорож до Країни Знань». Як і завжди, до організації та проведення інтерактивної гри-квесту долучилися члени парламенту «Сузiр'я» та гурткiвцi творчого об'єднання «Органiзатори дозвілля» (керівник Морозова О.С.). Гімназисти 6-11 класів щедро ділилися з учнями перших та других класів своїми знаннями та гарним настроєм на шести тематичних станціях — Загадковій, Ігровій, Спортивній, Музичній, Умілі ручки, Світлофор. Для цього учні опановують методику проведення різноманітних ігор, добирають цікавий матеріал, створюють реквізит. Для них це грандіозна можливість відчути себе і педагогами, і артистами, і режисерами.

А маленькі учні мають змогу награтися, натанцюватися, набігатися досхочу, дізнатися багато цікавого, подружитися з «великими» та відчути себе частиною дружної, величезної, яскравої родини гімназії.

Між іншим, цього року свято вдалося просто на «ура»!

Фоторепортаж



Участь НВК №143 у проекті Join_IT

Проект стартував 13 вересня 2018 року в День програміста. саме в цей день учні НВК №143 долучилися до професійних зустрічей в межах всеукраїнського флешмобу.

Лекцію для учнів НВК №143 провів спеціаліст в сфері ІТ-технологій, який розповів учням старших класів про актуальність спеціальності та професії ІТ,підготовку до вступу у ВНЗ, ресурси для самонавчання та перспективи галузі ІТ.









Складання Кембриджських іспитів у НВК №143

Уже третій рік учні НВК № 143 успішно складають Кембриджські іспити (Cambridge English Exams) в рамках проекту «Cambridge English Schools». 3 вересня представник екзаменаційного департаменту міжнародної мовної школи International House Kyiv Людмила Плескачова урочисто вручила дітям сертифікати. Варто відзначити, що кількість учнів, які складають мовні іспити, значно зросла. Також більшість учнів склали іспити з відзнакою.

Вітаємо наших гімназистів, які знову підтвердили свій високий рівень володіння англійською мовою. Ми пишаємось вами і бажаємо успіхів у новому навчальному році. Дякуємо вчителям та батькам, які допомагали в підготовці до іспитів.

Фоторепортаж



ЗАПРОШУЄМО НА СВЯТО ПЕРШОГО ДЗВОНИКА!

Запрошуємо учнів, батьків та друзів на Свято Першого Дзвоника НВК №143, яке відбудеться 3 вересня 2018 року (понеділок). Початок о 9:00.

Адмiнiстрацiя НВК №143








Шановні батьки та відвідувачі сайту НВК № 143!

Натисни для збiльшення

На сайті громадського бюджету Києва розпочалося голосування за громадські проекти, які можуть бути реалізовані за кошти бюджету у 2019 році при наявності достатньої кількості голосів. Тривати голосування буде з 24 серпня до 15 вересня 2018 р. Просимо підтримати нашу ініціативу з покращення матеріальної бази гімназії та проголосувати за проекти:

- № 373 - Дитячий майданчик в навчально-виховний комплекс «спеціалізована школа І ступеня – гімназія» № 143, автор Олена Дзюба https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/373

- № 384 - Комп’ютерний клас для учнів гімназії №143, автор Олена Дзюба, https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/384

- № 479 - Будівництво двох додаткових спортивних майданчиків на території школи №231 та гімназії № 143, автор Оксана Ружанська https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/479

Для того, щоб ваш голос був врахований, скористайтесь підказками на сайті Громадських проектів у розділі Допомога – інструкція «Як проголосувати за проект». Для того щоб швидше знайти наші проекти вставляйте у пошукову стрічку зразу номери проектів (373, 384, 479).

Разом досягнемо мети!








Архів:
Подiї гiмназiї, 2017-2018 н.р.
Подiї гiмназiї, -2017 н.р.
Подiї гiмназiї, 2015-2016 н.р.
Подiї гiмназiї, 2014-2015 н.р.
Подiї гiмназiї, 2013-2014 н.р.
Подiї гiмназiї, 2012-2013 н.р.
Подiї гiмназiї, 2011-2012 н.р.
Подiї гiмназiї, 2010-2011 н.р.
Подiї гiмназiї, 2009-2010 н.р.


| Головна сторiнка: Подiї гiмназiї, 2018-2019 н.р. | Адмiнiстрацiя| Педагогiчний колектив | Символи гімназії |
| Самоврядування | Мiжнародна дiяльнiсть | rs.html">Вчителям | Семінари, конференції, виступи |
| Для учнiв | Для батькiв | Вступ до гiмназiї | Позакласна та виховна робота | Патріотичне виховання | Психологічна та соціальна робота |
| Галерея | Учні про гімназію | Преса про нас | Відеоархів | Адреса гiмназiї | Мапа сайту|